. Ma Gedeon napja van.
Zéró tolerancia. Három szem krumpliért előállították
2014-01-29 06:58:01
Zéró tolerancia. Három szem krumpliért előállították

Zéró tolerancia. Három szem krumpliért előállították

Ehhez a történethez nehéz bármit is hozzáfűzni.

Így kezdődött: 


Egy 79 éves bicskei férfi három darab burgonyát akart fizetés nélkül kivinni az üzletből. Cselekménye során azonban a biztonsági őrök tetten érték. A rendőrök előállították a Bicskei Rendőrkapitányságra, ahol szabálysértési eljárás indult ellene - olvasható a rendőrségi közleményben.  

 

<<<<<<<<<<>>>>>>>>>> 

 

Ebben a percben (2014. jan. 28. 17óra 25 perc) közel 2300 olvasónk által ajánlott, harminc olvasói hozzászólást kiváltó Bicskei Szó poszt ügyében eddig hat konkrét élelmiszer felajánlás érkezett a három szem burgonyát zsebre tévő közel 80 éves embernek. A Bicskei Rendőrkapitányság segíteni fogja az adományok célba érését - mindez kiderül a Bicskei Szó megyei rendőr-főkapitányságtól kapott válaszából is.  


<<<<<<<<<<>>>>>>>>>> 

 

Tisztelt Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Sajtószolgálata!


Szíves segítségüket kérem.

Eddig hat felajánlás érkezett a 3 szem krumplit ellopni próbáló idős embernek. Olvasóink kérdezik, hogy ki volt ő, hol lakik, hová vigyék az adományt...  Elmondtam, hogy ezt a rendőrség biztosan nem adhatja ki.

 

Arra gondoltam azonban, ha a bicskei rendőrök esetleg elmondanák a vétséggel terheltnek, hogy a bicskei Családsegítő Szolgálatnál és/vagy a Katolikus Karitásznál segítenének rajta - akik már az is lehet, hogy régen megtették ezt az ő esetében is -, akkor én minden Bicskei Szót olvasó adakozni szándékozónak elmondanám azt, hogy vigyék e két hely valamelyikére az élelmiszert.

A neki szánt szatyrokra, zsákokra tegyenek címkét: "79 év". 

Köszönettel, Izing Antal újságíró

 

<<<<<<<<<<>>>>>>>>>> 

 

Tisztelt Izing Úr!

 

Tájékoztatom, hogy levelét a Bicskei Rendőrkapitányság felé továbbítottam. Ezen túl tájékoztatom arról, hogy a témában megkeresett bennünket a Fejér Megyei Hírlap is. A nekik küldött válaszunkat az alábbiakban küldöm.

 

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság tapasztalata az, hogy az utóbbi időben a bolti lopásoknál már nem igazán jellemző az, hogy a szabálysértési értékhatáron belül kis összegre – adott esetben ezer forint alatti összegre – kövessenek el lopásokat. A terménylopásoknál ez már gyakrabban előfordul. Utóbbi esetek többségét azonban kisebb településeken követik el, és a sértettje maga a termény termelője.

 

Ilyen esetekben – mivel ezen jogsértések az emberek szubjektív biztonságérzetét negatívan befolyásolják – a rendőrség a szabálysértőkkel szemben határozottan fellép.

 

A tulajdon elleni szabálysértőkkel szemben a Rendőrség – mint minden más szabálysértés esetén – figyelmeztethet, helyszíni bírságot szabhat ki, ami maximum 50 000 forintos pénzbírság lehet, vagy feljelentésttehet. Utóbbi esetben a Rendőrség az előkészítő eljárást folytatja le, és a Bíróság az, aki mérlegelést követően dönt. Szintén figyelmeztethet, pénzbírságot szabhat ki, ami maximum 300 000 forint lehet, közérdekű munkát szabhat meg, ami maximum 180 óra lehet, illetve elzárással is sújthatja a szabálysértőt, ami maximum 60 nap lehet.

 

Tapasztalatunk szerint azon személyek, akik ellen ilyen jellegű szabálysértés miatt már intézkedtek a rendőrök, odafigyelnek arra, hogy az 50 000 forintos értékhatárt ne lépjék túl a szabálysértések elkövetésekor.

 

A fentieken túl arról is tájékoztatlak, hogy a Rendőrség minden egyes tulajdon elleni szabálysértés esetén minden körülményt figyelembe véve mérlegel. A törvény azonban mindenkire egyaránt vonatkozik életkortól függetlenül a jogszabályban meghatározott értékhatáron belül, ez lehet 5 forint, de 49 999 forint is.


Tisztelettel:

Németh - Kész Mónika r. őrnagy

 

Forrás: http://bicske.blog.hu/



Kérjük Olvasóinkat, aki tud segíteni az idős férfinak, jelentkezzen a Velencei Hírhatárnál (info@velencei-hirhatar.hu), vagy a Bicskei Rendőrkapitányságnál! Facebook oldalunkon is lehetőség van erre.

https://www.facebook.com/velencei.hirhatar



Utoljára frissítve: 2014-01-29 09:35:41

További híreink
Keresztül a téli Vértesen
A Vértesben elég sokat jártunk, de télen még soha, így felkerekedtünk, hogy megnézzük eme szép és változatos hegyvidéket február elején.
2024-02-13 17:37:46, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
A közel 80 éves Földes László „Hobo” kapta a Petőfi Zenei Díj Életműdíját
Földes László, Hobo a Hobo Blues Band alapítója kapja a Petőfi Zenei Díj Életműdíját idén, írja a hirado.hu. Az Életmű Gálát február 3-án közvetítik a Duna TV-n.
2024-01-18 12:09:38, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Moór Marianna: „Elzártam magam a világtól”
Amióta a 80 éves Moór Marianna visszavonult a pályától, távol tartja magát a rivaldafénytől, és úgy tűnik, ez a jövőben sem fog sokat változni, ráadásul egy tavaly februá...
2024-01-04 14:38:37, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Varga Judit lemondott igazságügyi miniszter volt férje még a Demokratikus Koalíció vezetését is megrengette, m...
Bővebben >>