. Ma Márk napja van.
Mint a borravalóval. Nem akar elszámolni az Iparkamara
2014-04-16 12:49:07
Mint a borravalóval. Nem akar elszámolni az Iparkamara

Mint a borravalóval. Nem akar elszámolni az Iparkamara

Ön tudja mire költ az Iparkamara cégenként évi 5000 Ft-ot? Na ugye? 

 

Teszi fel a kérdést a Hírhatár Online. Nem tudjuk és egyelőre valószínűleg nem is tudjuk meg. El van, mint a borravalóval. A befizetők részéről nem ellenőrizhető mire költik el a kötelezően befizetett tagdíjat.

 

 

Ha Ön cégvezető, nyilván érdekli mire is tapsol el 5000 forintot a kamara, amit, ha nem fizet be, akár a NAV is behajthat rajta. Az Átlátszó.hu-nak is szöget ütött a fejébe a kérdés, így megérdeklődte,  hányszor 5000 forint folyt be a budapesti kamarához, és mire költik az összeget, de csak arrogáns elutasító választ kaptak, beperelik őket.

 

2012. január 1-jétől kötelező „kamarai hozzájárulást” fizetni a gazdasági kamarák részére. A hozzájárulás nem tagdíj, kötelező kamarai tagság sincsen, ezt a pénzt mégis minden gazdálkodó szervezet köteles befizetni. Mivel csak a gazdasági társaságok hozzájárulásaiból évente több mint 3 milliárd forintos bevétel keletkezik országosan, joggal merül fel a kérdés, hogy mégis mire költik a kamarák a busás bevételt.

 

Szóval az Átlátszó érdeklődött, de válaszként egy roppant arrogáns levél érkezett. Mivel  a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara nagyon is közfeladatot lát el, így nincsen oka arra, hogy ne mondja meg, mire költi a hozzájárulásokat. Az Átlátszó ezért pert indít a BKIK ellen.

Utoljára frissítve: 2014-04-16 12:52:03

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Míg a kérdésén gondolkodtam, „Hogy bírod lelkileg ezt a sok valóságot a fejedben?”, ő már válaszolt is: „Ha en...
Bővebben >>