. Ma Béla napja van.
Megoldás helyett magyarázat Velencén. Még van idő módosítani az alapító okiratot
2014-04-16 18:29:22
Megoldás helyett magyarázat Velencén. Még van idő módosítani az alapító okiratot

Megoldás helyett magyarázat Velencén. Még van idő módosítani az alapító okiratot

Velence Város Önkormányzati Képviselő-testületének március 17-ei ülésén a város polgármestere megadta a választ egy korábbi cikkünkben megfogalmazott problémára.


A speciális nevelésű igényű gyermekek ellátásának megoldását kértük a helyi óvodában. A cikk itt olvasható>>>

 

Emberséget kértünk, alapító okirat módosítást.  

 

Természetesen a testületi ülésen elhangzottak nem ebből a szemszögből láttatják a problémát. Hanem megmagyarázzák, miért is nincs mód a helyi integrációra. Annak ellenére, hogy az ellátást igénylő gyermekeke száma már a polgármesteri válaszban is 5-7 főre tehető.

 

Ismételten kérjük a testületet, hogy a következő ülésen módosítsa az Alapító Okiratot, amire az ellátandó gyermekek létszámának várható növekedése okán – előbb, vagy utóbb – úgy is sor fog kerülni. A szülőknek legkésőbb május végéig dönteni kell gyermekük további sorsáról. Jó lenne, ha az önkormányzat alternatív lehetőséget nyújtana számukra. Idő még van, vélhetően az akaraton múlik sok minden.

 

Az alábbiakban közöljük a fenti időpontban tartott testületi ülésen elhangzottakat. Szívesen vennénk a szülői véleményeket. Amire lehetőség van, jelen cikk alatti hozzászólás formájában (előtte regisztrálni kell), vagy az info@velencei-hirhatar.hu –ra küldött levél formájában is.

 

 „Többször beszéltek már , hogy a sajátos nevelési igényű (SNI-s) gyermekek ellátását az Óvoda nem végezheti, mert nincs benne az  Alapító Okiratában. A Képviselő-testület által elfogadottan törvényesen és szabályosan járt el, hiszen szerződési viszonyban áll Zichyújfalu Község Önkormányzatával, mely szerint ezeket a gyermekeket a Zichyújfalui Óvodában ellátják. A Hatóság  a tankerületet és a szakértőt is bevonta a vizsgálatába azzal, hogy minden feladatának eleget tett és mérlegeli, hogy a tankerület és a szakértő is megtett-e mindent. Az óvodavezető tájékoztatása szerint kb. 5-7 olyan gyermek van, aki már megkapta az SNI-s minősítést, vagy a döntés folyamatban van.

 

Egy SNI-s gyermek ellátása 2-3 fő létszámot jelent, tehát ha az Óvoda ezeknek a gyermekeknek az ellátására az Alapító Okirata szerint kötelezhető lenne, akkor 10-12 gyermeket el kellene tanácsolni az óvodából helyhiány miatt.

 

A gyermekek a szülők szerint is jó helyen vannak a velencei óvodában, minden lehetőséget megkapnak. Régebben is az önkormányzat fizette a magasabb óraszámú logopédiai ellátást. Szívesen megfizetnék most is ezt az ellátást, ha találnak logopédust, mivel ez egy hiányszakma. A tankerület felajánlotta az utazó logopédiai szolgálatot, amit az óvodavezetővel együtt az önkormányzat szívesen elfogad, ha meg lesz a személyi háttere.

Utoljára frissítve: 2014-04-16 18:37:36

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az orvosok és az egészségügyi szakdolgozók munkáját és kórházi jelenlétét mostantól váratlanul ellenőrizhetik,...
Bővebben >>