. Ma György napja van.
Jogot sértett Velence önkormányzata. Nem fogadták el védekezését
2014-06-04 11:23:57
Jogot sértett Velence önkormányzata. Nem fogadták el védekezését

Jogot sértett Velence önkormányzata. Nem fogadták el védekezését

Ebben az évben többször is témánk volt a velencei Meseliget Óvoda. Több szülő és a Velencei Hírhatár véleménye szerint is van olyan nevelés terület, amelyben nem felel meg a jogszabályban előírtaknak.

 

Az nem mondható el, hogy nem foglalkozott az önkormányzat a kérdéssel, de ezt olyan Velencén már megszokott módon tette. Mindenféle indokot kitalálva lesöpörték az asztalról a speciális nevelési igényű gyermekek ellátásának kérdéskörét. Egyik legfőbb indok az volt, hogy nem szerepel az óvoda alapító okiratában. Nehezen hihető, hogy ennek a dokumentumnak a módosítása különösebb problémát jelentett volna megfelelő akarat esetén. A kulcsszó az akarat.

 

Velencén úgy tűnik, nem tűrik el senkitől, hogy olyan álláspontot képviseljen, ami nem egyezik a városvezetés elképzelésével. Most pedig tűrniük, sőt tenniük kell azt, amit az Egyenlő Bánásmód- Hatóság határozatban írt elő számukra a jogsértés megszüntetését. Meg kell teremteni Velencén az SNI-is gyermekek ellátásának feltételeit.

Nem értjük miért kellett ez a sok hercehurca, miért kellett kivárni, hogy hatósági úton kényszerítsék az önkormányzatot jogszerű magatartásra.

 

Azt még jobban nem értjük, Velencéért dolgozó képviselőként, hogyan lehetett eljutni idáig ? Hátrányos helyzetbe hozni a legkisebbeket, a város jövőjét jelentő gyermekeket. Sajnos elég magas a Velencei lakosok átlagéletkora. Mindent meg kellene tenni a gyermekekért, nemcsak egy réztáblát kihelyezni a Babák Rózsakertjében.

 

Mindenképpen példaértékű, amilyen módon fellépett Májerné Rákóczi Viktória gyermeke érdekében az önkormányzattal szemben. A hosszú jogi procedúrát követően végül is teljes egészében beigazolódott álláspontja.

 

Kötelezték az önkormányzatot, hogy 2014. szeptember elsejei határidővel szüntesse meg a jogsértő állapotot és biztosítsa az SNI-s gyermekek ellátását a jogszabályoknak megfelelően. Ami értelmezésünk szerint nem jelent mást, mint a helyi óvodát alkalmassá kell tenni erre a feladatra.

 

A határozat egyértelműen kimondja, hogy az önkormányzat jogot sértett és nem fogadja el védekezését, amelynek egyik alapeleme, hogy nem állt fenn az ellátási kötelezettség.

 

Elképzelhető, mennyivel más lenne az élet Velencén, ha sokak hasonló módon küzdenének érdekeikért. Más út pedig nincs, ha változást akarunk. Nagyon közeledik az önkormányzati választás időpontja. Tegyék félre a kishitűséget, a félelmet. Nem igaz, hogy nem lehet leváltani a jelenlegi városirányítást, de ahhoz összefogásra  ás bátorságra van szükség. 

 

Az óvodai nevelés kérdéskörével, rövidesen részletesen foglalkozunk. Szívesen vennénk hozzászólásokat, vagy olvasói leveleket is.

Utoljára frissítve: 2014-06-04 16:56:30

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Míg a kérdésén gondolkodtam, „Hogy bírod lelkileg ezt a sok valóságot a fejedben?”, ő már válaszolt is: „Ha en...
Bővebben >>