. Ma Auguszta napja van.
Egy jó hátizsák mindig kell
2020-03-19 12:07:29
Egy jó hátizsák mindig kell

Egy jó hátizsák mindig kell

Táska minden napra

 

A legtöbb alkalomra kitűnő választás a hátizsák, hiszen egészséges a súlyelosztás, így búcsút mondhatunk a fájó vállaknak.

 

Érdekes, hogy erre az emberek jelentős része csak akkor döbben rá, ha már kikerült az iskolapadból, így esélye sincs az iskolás évei alatt, hogy felülbírálja a hibás döntéseket. Persze később már mindent megtehet az egészségéért azzal, hogy a megfelelő módon választ táskát.

 

A hátizsákok között is többféle létezik, hiszen egy női hátizsák inkább trendi és praktikus, szemben a túra hátizsákkal, aminek a strapabíró kialakítás és a teherbírás a fő ismérve. Meg kell említenünk az iskolatáskákat is, amik akkor jók, ha kellően ergonomikus kialakításúak. Hogy mindenképp jól válassz, mindről ejtünk pár szót.

 

A legfontosabbak

 

A túrazsákok méretét általában az űrtartalmában, azaz literben mérik, így 30 literes táskáktól kezdve egészen a 80 literesig rengeteget megkülönböztetünk. Fontos, hogy megfelelő kialakítású legyen, azaz a vállat és a csípőt egyformán terhelje, ne legyen minden súly egy helyen. Míg egy napos túrákhoz elegendő a kicsi, 30 literes, addig 1-2 naphoz már érdemes az 50-est választani. Több napos, hetes kirándulások alkalmával már mindenképp a 75-80 literes a kötelező, hiszen akkor van bőven csomag.

 

Iskolatáskák vonatkozásában nagyon fontos, hogy alsóban mindenképp ergonomikus darabokat válassz a gyermekednek, mert ebben a korban kifejezetten ügyelni kell a gerincre. Persze az sem egy rossz megoldás, sőt, a szempontjaikat figyelembe véve kifejezetten kedvelt, ha egy húzható, kerekekkel szerelt iskolatáskát vásárolsz. Ez igazán nagy népszerűségnek örvend a gyerekek körében, hiszen semmit nem kell cipelni.

 

Végül pedig a női hátizsákok között is rengeteg anyag, forma, szín áll a rendelkezésre, sőt, a méret sem igazán mindegy. Attól függően, hogy mit keresel, az egészen mini hátizsákoktól kezdve a nagyobb, pakolós darabokig mindenfélét lehet választani, így a hátizsák nem véletlen, hogy nagy népszerűségnek örvend. Bőr vagy szövet? Az Etáskánál teljesen mindegy, mert minden kategóriában megtalálod az igazit!

 

Hasznosnak találtad a cikkünket? Tudtunk némi újdonsággal szolgálni, ami felkeltette az érdeklődésed a hátizsákok iránt? Ha igen, akkor ne habozz, válassz egy hátitáskát még ma! Oszd meg másokkal is, hogy nekik is legyen egy megbízható társuk a mindennapokban!

Utoljára frissítve: 2020-03-19 18:12:39

További híreink
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben
70 milliós vesztegetéssel vádolják az MSZP két vezérét
Korrupció miatt gyanúsítottként hallgatta ki a nyomozó főügyészség Baja Ferenc volt szocialista minisztert.
2024-03-09 13:31:55, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A négyszeres pornó-Oscar-díjas rendező, Kovács „Kovi” István arról beszélt a Blikknek, hogy az elmúlt években ...
Bővebben >>