. Ma György napja van.
Az ideális illemhely
2021-02-15 19:22:14
Az ideális illemhely

Az ideális illemhely

Különálló toilet

 

Az első szempont, ami alapvetően befolyásolja a vásárlást, hogy mekkora az a helyiség, ahová a WC kerül, illetve, hogy az illemhely a fürdőszoba része-e, vagy van külön helyiség a toilet számára a lakásban. Ha csak nagyon kis terület áll rendelkezésre, akkor fontos szempont a méret, érdemes falra szerelhető vagy falba süllyeszthető változatot választani, így csak a WC-csésze fog helyet elfoglalni.

 

Ha nagyobb terület is szóba jöhet a kialakításra vagy a WC egy nagyobb fürdőszoba része lesz, akkor jöhetnek az egyéb, esztétikai és technikai paraméterek. És ha megvan a WC-tartály, a WC-csésze, akkor következik a WC-ülőke kiválasztása. Napjainkban szebbnél szebb, különböző anyagú, színű és mintázatú fedelek kaphatók, amelyek esetében azontúl, hogy melyik tetszik, fontos szempont a minőség is, hogy minél inkább strapabíró legyen, főleg egy több tagú család esetében.

 

Nyomógombos vagy madzagos változat

 

Manapság már csak elvétve található a régi típusú madzaggal lehúzható WC-tartály. Sokkal elterjedtebb a nyomógombos verzió, ahol meg lehet különböztetni egy, illetve két nyomógombos változatot, attól függően, hogy szét van-e választva a kisebb és a nagyobb öblítés lehetősége. A nyomógombos verziónak anyagi vonzata is van, hiszen a kisebb gomb használatakor kevesebb lesz a vízfogyasztás és alacsonyabb a rezsi.

 

Meghibásodások előfordulása

 

A WC-tartályok igen egyszerű szerkezetek, a meghibásodásuktól nemigen kell tartani, legfeljebb a bennük lévő kisebb műanyag alkatrészek akadnak ki, ami akár házilag is helyrehozható a tartály felnyitásával. Ugyanakkor ettől függetlenül itt is fontos figyelembe venni a minőséget.

 

A WC-csészék esetében repedés ritkán vagy csak sok év után fordul elő, inkább a dugulás az a probléma, amely igen gyakori a háztartásokban. Sokszor előfordul, hogy WC-be nem illő dolgokat húznak le, ezek közül a leggyakoribb az ételmaradékok WC-be való kiöntése vagy nedves törlőkendők, intim eszközök WC-be dobása, amelyek nem bomlanak le, ezáltal előidézve a dugulást.

 

Házi praktikák kontra vízszerelő

 

Ha már a WC-pumpa sem segít, akkor különböző duguláselhárításra alkalmas vegyszerekkel lehet próbálkozni. Fontos, hogy ezek ne legyenek vegyítve, illetve a mérgező gázok belélegzése elkerülése érdekében csak megfelelő szellőztetés mellett legyenek szakszerűen alkalmazva.

 

Ha nagyobb a baj, akkor elkerülhetetlen a vízszerelő hívása. Egy gondos szakember alapos munkát fog végezni, és még garanciát is vállal rá.

 

A fentiekből látható, hogy nem elég a WC-tartály és WC-csésze kiválasztása, a megvásárlás után is fontos a körültekintő használat. Dugulás esetén pedig a problémamegoldást érdemes szakemberre bízni.

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Bodrogi Gyula, a Nemzet Színésze, Kossuth-díjas, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, színházi szerepek,...
Bővebben >>