. Ma Konrád, Tivadar napja van.
A kutyasétáltatás 3+1 trükkje - ezekre érdemes odafigyelned!
2021-02-11 19:30:56
A kutyasétáltatás 3+1 trükkje - ezekre érdemes odafigyelned!

A kutyasétáltatás 3+1 trükkje - ezekre érdemes odafigyelned!

Ez ugyan igaz, viszont a kutyasétáltatásnak is vannak olyan alapvető szabályai, amivel egyes (kezdő) gazdik nem biztos, hogy tisztában vannak. Ezeket vesszük most sorra, és arra invitálunk minden egyes gazdit, hogy tartson velünk!

 

1. A séta tényleg séta legyen!

 

Sokan elkövetik azt a hibát, hogy leviszik a kutyát a ház elé, majd megállnak a szomszédokkal vagy a többi kutyással trécselni, miközben az állat végig ott áll mellettük pórázra kötve. Ugyan a dolgát így is el tudja végezni, viszont neki roppant unalmas egy számára “idegen nyelvű” társalgást hallgatni, hiszen végre kint van a szabadban, ő inkább futni, játszani szeretne!

 

Ha te nem akarod aktívan tölteni az időt, akkor menjetek egy kutyafuttatóba, ahol elengedheted az ebet és kedvére kihancúrozatja magát. A séta pedig tényleg séta legyen, és haladjatok is valamerre. Legjobb, ha valamilyen erdős, parkos területet választasz, ahol kutyád sok izgalmas felfedeznivalót talál.

 

2. Ügyelj az időpontra!

 

Tudjuk, neked is rengeteg dolgod van, munka, család, barátok, meg miegymás, de azért ebbe a napirendbe kalkuláld bele kutyusodat is, és úgy válaszd meg a séta időpontját, hogy az neki is megfelelő legyen. Télen érdemes dél körül vagy kora délután kimenni, amikor a legenyhébb az idő, ugyanakkor nyáron pont az ellenkezője: kora reggel vagy este, amikor nincs akkora hőség. 

 

A séta lehetőleg ne az etetés után történjen, hiszen kedvencednek teli pocakkal nem lesz túl nagy kedve mozogni. Inkább evés előtt járjatok egyet, majd hazaérve engedd, hogy a kutya megtömje bendőjét egy jó adag Panzi Fit Active eledellel, amit a Kutyakajas.hu Webáruházból is beszerezhetsz.

 

3. Biztosíts néhány extra feladatot!

 

Hogy a séta a kutya számára ne csak a napi rutin része legyen, hanem örömét is lelje benne, teremts számára némi szórakozást is. Ha sportosabb vagy, akkor lassú bandukolás helyett futhattok is, de ha olyan helyre mentek, ahol lecsatolhatod a pórázt kedvencedről, akkor kezdődik csak az igazi móka!

 

Frizbi, labda, kötél, faág, sípoló játék - jöhet minden olyan, amivel egy kicsit “megdolgoztatod” a kutyust, persze csak játékos formában! A lényeg, hogy minél többet mozogjon, és közben persze jól is szórakozzon.

 

+1. Barátkoztasd!

 

A kutyák társas lények, a szocializáció számukra is épp olyan fontos, mint nekünk, embereknek. A futtatóban jó eséllyel mindig találkozol majd néhány gazdival, ez pedig az ebek számára is jó kis terepet biztosít az ismerkedéshez és a közös játékhoz. Persze azért legyetek résen, nehogy egy nagy “nézeteltérés” legyen a vége! 

 

Ha pedig a barátaid között is vannak kutyatartók, akkor időnként álljatok össze, és szervezzetek közös kutyás utazásokat, túrákat, ami nem csak nektek, hanem az állataitoknak is nagy élmény lesz!

Utoljára frissítve: 2021-02-11 19:32:54

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csap...
Bővebben >>